5 Kasım 2011 Cumartesi

luksemburg'da BAŞLARKEN



Üzerine yer yer düşündüğüm sonrasında çok az bir düşünme süresi gerektiğini anladığım sonra da karar verdiğim birşey benim için EVS veya gezi bloğu açmamak.

Bunun ufak ama önemli birkaç sebebi var.

Birincisi bir bloğa yazı yazmanın bazı sebeplerinden biri;paylaşmak ihtiyacı. Lüksemburg'da olduğum süre zarfında birçok şey paylaşma ihtiyacı duyacağım için bir bloğa yazmam muhtemel tabi. Ama bu hala o bloğun bu blog olmayacağı anlamına gelmiyor.

İkincisi ben bu bloğa birşeyler yazarken yaşadıklarımdan öğrendiklerim ve bunun üzerinden son nefesimi vereceğim yerde bile hatırlamamda bir sorun olmayacağını düşündüğüm (sorun olanlarını başka yere yazıyorum) şeyleri yazıyorum. Aslında biraz da bu yüzden yazıyorum. Lüksemburg'la ilgili başka ne tür birşey yaşayıp yazmak isteyebilirim emin değilim. Dolayısıyla hala bu bloğun o blog olmayacağı anlamına gelmiyor.

Öte yandan üçüncü ve sonuncu olarak daha temelde birşey söyleyeyim. Yaşadığım veya gördüğüm şey bana herhangi bir katkı sağlamıyor veya üzerine söz söylemeyeceğim veya yorum yapmayacağım birşey olursa zaten yoktur ve zaten yazmıyorum. Bu durumda hala bu bloğun Lüksemburg'da ve Avrupa'da yaşayacaklarımı yazacağım bir blog olmayacağı fikrine ikna olamıyorum.

Nihayetinde burda, Lüksemburg ve Avrupa ile ilgili bende uyandırılmış ne varsa yer alacak, burda olacak diye düşünüyorum.

Düşünüyorum, düşünüyorum sonra düşünüyorum, buraya geldiğimin 3. günü olarak yaptığım tek etkinlik bu :)

Ha bir de bugün bisikletle tura çıktım. Hedefim buraya 10 km kadar uzaktaki Luksemburg merkez. Adamlar Lüksemburg merkeze kadar bisiklet yolu döşemişler. İnanmazsınız trafik ve trafik işaretçileri var. Sinyal verip falan geçiyosun önündekini.